
Envirogreen - חברה לייעוץ כלכלי ועסקי - אנו מתחייבים לשיפור התוצאות העסקיות!
תכנון מיטבי ביצוע מיטבי רווחיות תפעול הכנסות צמיחה
אתם תסמנו לנו את המטרה - אנחנו נראה לכם את הדרך
בדיקת כדאיות כלכלית
חברת אינווירוגרין, ערכה ועורכת במהלך השנים בדיקות כדאיות רבות.
מה שמנחה אותנו, הוא התאמה לסוגי משקיעים (רמת סיכון אישית) ועסקים שונים ברמה האוביקטיבית. אנו עורכים בחינה מדוקדקת של אישיות המשקיע, היכולת הפיננסית שלו, מצבו המשפחתי, המצב הרגשי בו הוא נמצא ולפי נתונים אלו משייכים אותו לקטגוריות שונות כגון אוהב סיכון, אדיש לסיכון או שונא סיכון כולל שיוך לכל מה שבין הקטגוריות הנ"ל.
לכל עסק יש את רמת הסיכון האובייקטיבית שלו, אך בבדיקת הכדאיות הכלכלית יש את רמת הסיכון הייחודית למשקיע עצמו.
כלומר, רק שילוב בין המאפיינים האובייקטיביים והאישיים, נוכל לקבל בדיקת כדאיות הקרובה למה שדורש המשקיע כשבאים לקבוע עבורו אם מיזם או עסק הם בעלי התכנות עבורו.
יש לציין כי רמת סיכון אובייקטיבית על פי מאפייני העסק, היא ריבית משוקללת המורכבת ממה שידוע בשוק כדוגמת שוק נירות הערך, מחיר הכסף והתשואה שלה מצפים המשקיעים בענף מסוים.
אין משום ריבית זו, התייחסות חד ערכית למשקיע, מאפייניו האישיים ואופן התייחסותו לסיכון שהוא עומד בפניו.
הגעתם למקום הנכון בו חברת אינווירוגרין, יודעת לבחון סוגי עסק שונים ברמה האובייקטיבית ומעבר לכך ברמה האישית הדורשת יכולות והבנת המאפיינים הייחודיים של המשקיעים מעבר לידע התאורטי של בדיקת הכדאיות הכלכלית בכללותה.
השאירו פרטים או התקשרו עכשיו לתיאום פגישת הכוונה והיכרות ללא עלות וללא התחייבות כי אנו בטוחים בהצלחה המשותפת
למה איתנו?
- מודלים כלכליים – לא רעיונות מופשטים!
- בדיקות אמפיריות לבדיקת המודלים הכלכליים!
- כימות של רמות הסיכון ותחזיות עסקיות מדויקות!
- מסייעים בשטח להגשמת התחזיות!
- יחס אישי וסבלני!
- עובדים עם כל סוגי היועצים! טובת העסק היא מול עינינו!
לסיכום – לקבל ייעוץ עסקי או כלכלי זה חשוב אבל לקבל אותו באופן אפקטיבי וקונסטרוקטיבי זה הכרחי.
אין עסק, יזם או משקיע שיכולים להתעלם מכך ותמיד מומלץ להגיע אלינו. אנחנו הטובים ביותר! נסו ותיווכחו!
תחום הבדיקות הכלכליות כולל בתוכו מושגים רבים, החל מבדיקות אסטרטגיות, עסקיות ופיננסיות וסיים בבדיקת כדאיות מנקודת ראות משקיע מסוים כפונקציה של מחיר ההון שלו.
קיים הבדל בין משקיעים ולכן בדיקת הכדאיות הכלכלית, לאחר שנבדקו הסוגיות האסטרטגיות, שיווקיות ופיננסיות היא להתאימה למשקיע עם מאפיינים מסויימים. לא כל רווח חשבונאי קובע שקיימת כדאיות כלכלית מאחר ורמות הסיכון של המשקיעים שונות ותפיסתם את הסוגיות תלויה בעיקר בתשואה והסיכון המאפיינים אותם.
בדיקת כדאיות כלכלית מקדמית
ראשית בודקים התכנות שכוללת תוכנית עסקית אסטרטגית, שיווקית ופיננסית.
לפני שניגשים להתאים את התוצאות למשקיעים או משקיע מסוים, נדרש לבחון האם המיזם או הסוגיה הנבחנת עומדת בפני עצמה או במילים אחרות, בדיקה חשבונאית אריתמטית של התוצאות לרבות עריכת תזרימי מזומנים בתסריטים שונים.
למבחני הרגישות של המשתנים הרלבנטיים חשיבות רבה.
מבחנים אלו בודקים עד כמה שינוי במשתנה כזה או אחר ישפיע על התוצאות העסקיות, או מהם גבולות השינוי שמשאירים את המיזם ברמת התכנות עסקית.
מבחני הרגישות לאחר שנערכו, עוברים את מבחן של ההתכנות האסטרטגית ועד כמה הם ממשיים בקביעת רמות הסיכון של המשקיעים.
לבסוף אנו ניגשים לבדיקת הכדאיות הכלכלית של המשקיע שמתעניין.
משקיעים-עסקים ורמות סיכון
לכל סוג של עסק, ניתן לצרף משקיעים מסוגים שונים. ראשית קיימים עסקים עתירי סיכון, עסקים בסיכון ממוצע ועסקים חסרי סיכון. באותו אופן אנו מייחסים עסקים עם רמות סיכון למשקיעים עם מאפיינים שונים. לדוגמא: אוהבי סיכון, אדישים לסיכון ושונאי סיכון. לדוגמא: השקעה בסך של 10 מ' ש"ח היא עתירת סיכון למשקיע ללא אמצעים פיננסיים, אך נמוכה יחסית למשקיעים מוסדיים גדולים. כלומר, כאשר בוחנים את סוג המשקיע, צריכים בין השאר להבין ולנתח את רמת הסיכון מבחינת סכום ההשקעה. סוג העסק עצמו אף הוא קובע את רמת הסיכון. לדוגמא: השקעה בחברות הזנק שונה מהותית מהשקעה בחברות אנרגיה. בחברות אנרגיה סכום ההשקעה גבוה בתמורה לתשואה יציבה לאורך זמן ואילו בחברות הזנק, אנו צפויים לסיכוי של כ – 5% למעבר לשלב השוק. מידת הידע והנסיון של משקיעים בענף מסויים, מוריד או מעלה את רמת הסיכון שאליה יסכימו להחשף מאחר ויש להם בטחון רגשי מסוים בענף. כמו כן, ישנם חברות שמתמחות בבדיקת מיזמים ועסקים ושיקול דעתם כמו גם יכולת הלמידה שלהן מעניק תחושת בטחון שיתגברו על כל מכשול. לסיכום, כמו מאפיינים פיננסיים, גם למרכיב הרגשי חלק בקביעת מאפייני המשקיע. לסיכון: מאפייני הסיכון האוביקטיבים ופנימיים הם מרובים ורצוי למצאם, להגדירם ולנתח אותם.
ריבית ההיוון
ריבית ההיוון משקפת את רמת הסיכון והתשואה שהמשקיעים מעוניינים לקבל כפונקציה של רמת סיכון אוביקטיבית ורמת סיכון אישית או פנימית. ריבית ההיוון עצמה מורכבת מריבית חסרת סיכון, מחיר הכסף, ותשואה צפויה. שיטת ההיוון מתבצעת בחלוקת התוצאות החשבוניות לאותה ריבית היוון+1. ככל שמתרחקים מהתאריך שבו מתבצעת הבדיקה, כך אי הוודאות גדלה והסיכון איתה. לכן נחלק את ריבית ההיוון + 1 במעריך התקופה. לדוגמא בתקופה השניה החלוקה תהיה בחזקת 2, בתקופה השלישית בחזקת 3 וכך הלאה (ערך נוכחי). סך הערכים הנוכחיים של כל התקופות הוא הערך הנוכחי הנקי של התקופות כולן.
בדיקת כדאיות כלכלית – תוצאות ההיוון
ההשקעה הראשונית נרשמת בתקופה אפס, או תקופה ללא היוון כלל. לכן סכומה הכולל יהיה באותם ערכים חשבונאיים. מצד שני ההכנסות או הרווחים יהוונו בתקופות הבאות וסכומם יהיה נמוך מערכם החשבוני הפשוט. לכן, ככל שריבית ההיוון גבוה יותר, נצפה לתוצאות פחות אטרקטיביות מאלו של התוצאות החשבונאיות. זוהי הסיבה שבשיעורי ריבית היוון מסוימים, לא נקבל כדאיות כלכלית ואילו בשיעורי ריבית אחרים כן. כלומר סוגי המשקיע ומאפייניו, קובעים במידה רבה את מסקנות בדיקת כדאיות כלכלית והיא שונה ממשקיע למשקיע.
לסיכום – בדיקת הכדאיות הכלכלית, שונה מבדיקה חשבונאית ולריבית ההיוון שבאמצעותה התוצאות החשבונאיות מהוונות חשיבות מכרעת. סוג המשקיעים והעסקים הנבדקים הם אלו שקובעים את ריבית ההיוון וכתוצאה מכך משנים את המסקנות המתקבלות.
קראו מה הלקוחות שלנו מספרים עלינו

עשרה טיפים לניהול עסק
10 טיפים לניהול עסק הקדמה בסקירה זו, נגיש מספר טיפים לניהול עסק שבמידה ותיישמו אותם תחוו צמיחה עם סיכויים גבוהים יותר. טיפים אלו אינם תחליף לבדיקה

עשרה טיפים לניהול תזרים מזומנים
ניהול תזרים מזומנים – הקדמה ניהול תזרים מזומנים הוא תוצאה של החלטות עסקיות ופיננסיות שאנו לוקחים. לעתים באמצעות ליווי של יועץ עסקי ולעתים באופן עצמאי.

השגת יעדים עסקיים באמצעות מטרות
הקדמה על מנת לנתח במדויק ולהבהיר, ראשית צריכים להבדיל בין מטרות ליעדים עסקיים.יעדים עסקיים הם יעד סופי שאליו מכוונים מקבלי ההחלטות.אופיים נקוב כנתון, לעומת מטרות
5 טיפים לניהול נוכחות עסקית באינטרנט
בעבר הלא רחוק, מרבית הפעילות השיווקית של עסקים נעשתה בעולם הפיזי. כיום, מרביתה עסקים משקיעים את מרבית הוצאות השיווק שלהם על פרסום ממוקד באינטרנט. אבל,
חשיבות יצירת קבוצה וגיבוש בין העובדים לפיתוח העסקי
במציאות העבודה המורכת והלוחצת כיום, שעות עבודה ארוכות, לחץ וריבוי משימות, עמידה ביעדים, לוחות זמנים ועוד… העובדים לא מתקשרים עם חבריהם לעבודה וכן עם המנהלים.
ייעוץ שיווקי – כיצד נספק מקסימום ערך ותוצאות לכסף המושקע בפרסום
ערוץ הפרסום הטוב ביותר לפני שנתחיל לדבר על ערוצי השיווק, אני רוצה לדבר על ערוץ השיווק הטוב ביותר שאף אחד לא מדבר עליו והוא חינמי